Fragåt Farve & Miljø AS Nordsjö Idé & Design

Meny

Hvordan male gjerde

Et velholdt gjerde rammer inn eiendommen og skaper et privat rom på innsiden. Mange ønsker seg et vakkert trestakitt, men kvier seg kanskje for jobben det medfører. Hemmeligheten er å bruke de riktige produktene, og å være nøye med grunnarbeidet. Fremgangsmåten får du her – forklart trinn for trinn, slik at du får et varig og vakkert resultat.

Trinn for trinn

  1. Vask gjerdet med Original Husvask. Det er viktig å fjerne soppsporer, løse trefibre, støv og smuss. Maling fester ikke til sopp og skitt. All såpe må skyldes vekk etterpå. Bruk en stiv vaskekost hvis overflaten er svært skitten eller ved soppangrep. Gjenta behandlingen etter behov.
  2. Slip og skrap bort gammel maling.
  3. Mattslip tidligere malt gjerde.
  4. Ubehandlet gjerde? Impregner med Tinova Wood Base Oil. Vær ekstra nøye på endene og rundt festemateriell der fuktopptaket er størst.
  5. Grunn med et strøk Tinova Primer Exterior på alle impregnerte overflater.
  6. Mal så hele gjerdet 2 strøk med den valgte toppstrøksmalingen. Bruk ONE Door & Window Tech. Malingen kan brekkes i nærmere 6000 farger.

Godt jobbet! Steg 7 er å slå deg ned på terrassen og unne deg en is og være fornøyd med deg selv og din innsats!

Forarbeid ved ubehandlet treverk

På nye, ubehandlede gjerder av treverk anbefales impregneringsoljen Tinova Wood Base Oil påført på endeved i topp og bunn av hvert bord, før påføring av grunning og toppstrøk. Den er tyntflytende og trekker dypt inn i treverket for å beskytte mot fukt og råte. Endene på plankegjerdet er utsatt for varig fukt, da det i tillegg til regn, gjerne blir stående i snøsmeltningen. Du trenger derfor ekstra beskyttelse på disse områdene.

Informasjon om cookies

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre funksjonalitet og ytelse, for å vise deg relevante reklamemeldinger, og for å samle inn statistisk informasjon. Hvis du fortsetter å oppholde deg på denne nettsiden, gir du ditt samtykke til bruken av informasjonskapsler som plasseres på enheten din, og behandling av dine personopplysninger. Du får mer informasjon ved å lese retningslinjene for informasjonskapsler.


Nei, gi meg mer informasjon