Fragåt Farve & Miljø AS Nordsjö Idé & Design

Meny

Male trapp

bilde av to nymalte trapper

La trappen få oppmerksomheten den fortjener, slik at også den blir en viktig del av interiøret, og ikke bare en praktisk konstruksjon for å bevege seg mellom etasjene. Ved å gi trappen et par strøk maling, blir den god som ny og et skue for øyet. Vi har produktene du trenger for å male trapp!

Vi har produktene du trenger for å male trapp!

MALING: Vaske/pusse, så Original Heftgrunn, så toppstrøk med Perform+ Diamond Floor. 

BEIS (på ubehandlet tre): Vaske/pusse, så Original Panellakk i ønsket farge + 2 toppstrøk med Original parkettlakk (klar) som gjør overflaten mer slitesterk.

Hvordan male trapp?

Når du skal male trapp, gjelder det å tenke litt smart. For hvis du maler hele trappen på én gang, kan du støte på problemer.

Et av de veldig enkle, men veldig smarte triksene, er å male annethvert trinn. Hvorfor? Jo, fordi du da kan bruke trappa mellom malingøktene og rett etter at den er ferdigmalt.

nærbilde av en mann som maler en trapp hvit

En malt trapp kan oppleves som veldig glatt. Er du redd for å falle kan ett godt tips være å montere trappetrinnstepper. Dette beskytter også den nymalte trappen fra å få stygge hakk og riper.

Nye trinn med trappefornyer

Det er flere veier til ny trapp. Du kan velge å bytte hele trappen, men det er vesentlig enklere og rimeligere å fornye den gamle. Både maling, lakk, olje, teppe og belegg kan gi trappen nytt liv. Men du kan også montere nye trinn i massivt tre eller laminat. Og veien dit kan være kortere enn du tror. I løpet av et par kvelder kan du få en helt ny trapp i boligen din.

bilde av en hvit malt trapp med trappefornyer på trinnene
to trappefornyere i ulike farger på hvit bakgrunn

Ferdige trappetrinn med integrert trappenese limes direkte på de eksisterende trinnene, og du får en trapp som ser flunkende ny ut. Du kan også få opptrinn for lukkede trapper og bakkantlist for åpne trapper.

Ferdig trinn kan fås i både laminat og heltre, og med ulike overflatebehandlinger, eller ubehandlet.

– Interessen for ubehandlede trinn er særlig økende. Det gir flere valgmuligheter, ved at du kan gi treverket den behandlingen du ønsker, og for eksempel tilpasse farge og glans til gulvet, så det matcher andre overflater i huset ditt.

Ett rimeligere alternativ er å skjære til parkett, klikkvinyl og laminat selv. Arbeidet vil da selvsagt ta litt lengre tid da du må tilpasse lengde og bredde selv.

Spør oss om hvilke produkter vi anbefaler til fornyelse av din trapp!

Informasjon om cookies

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre funksjonalitet og ytelse, for å vise deg relevante reklamemeldinger, og for å samle inn statistisk informasjon. Hvis du fortsetter å oppholde deg på denne nettsiden, gir du ditt samtykke til bruken av informasjonskapsler som plasseres på enheten din, og behandling av dine personopplysninger. Du får mer informasjon ved å lese retningslinjene for informasjonskapsler.


Nei, gi meg mer informasjon