Fragåt Farve & Miljø AS Nordsjö Idé & Design

Meny

Male bad

Til deg som skal male bad, her ser du to gode eksempler

Har du noen gang vurdert å male bad? Alle som noen gang har pusset opp et bad, vet at her løper pengene raskt og det kan bli veldig dyrt. Vi legger mye penger i renovering av baderommet – som seg hør og bør; det er et rom som skal vare lenge og som må være tørt og trygt.

Det er ikke alltid pengene strekker til når du skal male bad. Eller det kan være andre grunner til at du ikke ønsker eller kan pusse opp hele badet akkurat nå. Men ønsker du allikevel litt forandring, er det enkelt å gi rommet en “makeover” med litt maling. Det er også veldig tidsriktig å kombinere malte flater med fliser i våtsonene, lær mer om å male fliser her.

Hvordan male vegg på bad og baderomsinnredning

Nordsjö har ett malingsystem som er godkjent for våtrom. Det kalles system fordi det består av mer enn maling: det er våtromssparkel, en spesiell grunning som også brukes som lim for en impregnert vev samt våtromsmaling. Resultatet blir en tilnærmet slett vegg som er lett å holde ren. Malte vegger er fint å kombinere med våtromsvinyl eller fliser på gulvet. Våtromsmaling

Se her hvordan du maler vegg på bad, panel på bad og tak på bad. Du kan også male baderomsinnredningen på badet.

Farge på bad

Lenge har vi pusset opp badene våre i nøytrale farger med hvite fliser på veggene og grå på gulvene. Denne trenden snur nå kraftig og nå velger vi mere farger på badene. Vi velger fremdeles oftest fliser i våtsonen, men nå blir de mer og mer vanlig med store malte flater hvor man kan raskt fornye enkelt med å skifte farge. Dette gjør at man kan la badets uttrykk følge resten av husets oppussing gjennom skifter av stiler og trender.

Legg til moodboardKombinasjonen av nyanser og materialer bestemmer stil og stemning når du skal male bad

BLÅTT OG HVITT er klassiske farger på norske bad. Kombinasjonen av nyanser og materialer bestemmer stil og stemning. Farge: Nordisk Mørkblå

Legg til moodboardStedet for en myk oppstart på dagen eller rolig landing.

FRED OG RO: Lyst, rent og fredfylt med sandfargede fliser på gulvet og hvitmalte vegger. Stedet for en myk oppstart på dagen eller rolig landing. Farge: Nordisk Hvit

Fliser eller vinyl på gulvet?

På baderomsgulvet er det i hovedsak keramiske fliser eller våtromsvinyl som gjelder. De gir begge tette våtromsgulv, men det er noen forskjeller.

Våtromsvinyl er pottetett og fuktsikkert. Her får du tett membran og overflate i ett og samme sjikt. 

Keramiske fliser er det som tradisjonelt sett har blitt valgt av mange. Det gir et eksklusivt preg til baderommet, og mange sverger til fliser selv om andre alternativer dukker opp. Fliser gir et tett gulv først når de installeres over en membran som gjør våtrommet fuktsikkert. 

Både våtromsvinyl og keramiske fliser kommer i mange ulike design, og kan på hver sin måte være med å skape ditt drømmebad. 

Trendy med tapet på bad?

Med høy slitestyrke og høy vaskbarhet er våtromstapet det perfekte valget for deg som ønsker å skape et flott og personlig interiør på badet. Det er en ekstra solid variant av vinyltapet, som er utviklet spesielt for bruk på bad, toalett og vaskerom. Alle våre våtromstapet finner du her.

Legg til moodboardVåtromsvinyl fra kolleksjonen Aquarelle fra Tarkett

Med vinyl på badet er du sikret et tett og trygt våtrom. Dette gulvet er fra kolleksjonen Aquarelle fra Tarkett.

Informasjon om cookies

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre funksjonalitet og ytelse, for å vise deg relevante reklamemeldinger, og for å samle inn statistisk informasjon. Hvis du fortsetter å oppholde deg på denne nettsiden, gir du ditt samtykke til bruken av informasjonskapsler som plasseres på enheten din, og behandling av dine personopplysninger. Du får mer informasjon ved å lese retningslinjene for informasjonskapsler.


Nei, gi meg mer informasjon